Kiwanis Haringparty 2019

Woensdag 26 juni 2019 is het zover.
Kiwanis Goeree-Overflakkee organiseert haar jaarlijkse HaringEvent!!
Dit jaar is COAS Business Systems te Middelharnis de eventlocatie, tevens zijn zij de hoofdsponsor.
Het goede doel dit jaar is St. Kinderboerderij Hernesseroord: zij gaan met de opbrengst van dit event de speeltuin op hun terrein verder realiseren.
Aanmelden voor dit event kan via www.haringevent.nl.

GO Magazine editie april 2019

De nieuwste editie van GO! Magazine, een samenwerking tussen VBGO – OVG en VEERO, met als thema  Bouwend naar de toekomst is  via onderstaande link digitaal in te zien.

Wij wensen u veel leesplezier!

https://issuu.com/eilandennieuws/docs/go__-_april_2019 

Informatieplicht Energiebesparing voor Ondernemers

Geachte leden,

Graag uw aandacht voor het onderstaande. Voor vragen kunt u contact opnemen met Energieke Regio, de contactgegevens vindt u op www.Ernon.nl

Informatieplicht energiebesparing voor bedrijven

Ondernemers die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of meer dan 25.000 m3 aardgas verbruiken, zijn sinds 2008 verplicht om ook energie te besparen. Valt u onder die energiebesparingsverplichting? Dan bent u verplicht om de Rijksoverheid uiterlijk 1 juli 2019 te informeren over de energiebesparende maatregelen die u heeft getroffen.

Energiebesparende maatregelen

Ongeveer 125.000 bedrijven en instellingen moeten de overheid laten zien op welke manier zij energie besparen. Rapporteer de energiebesparende maatregelen die u heeft genomen via het eLoket van Rvo.nl. Deze informatieplicht zal de energiebesparing versnellen. Zo krijgt de CO2-reductie in Nederland een impuls.

WattJeMoetWeten

Twijfelt u of de informatieplicht voor uw bedrijf geldt of wilt u weten wat te moet doen om aan de plicht te voldoen? Kijk op www.wattjemoetweten.nl en gebruik het stappenplan van de Rijksoverheid.

Informatie en hulp

De Stichting Energieke Regio, gestart op Goeree-Overflakkee, helpt bedrijven, maatschappelijke organisaties, verenigingen van eigenaars en woningbouwcorporaties met het verduurzamen van hun gebouwen. Zij betrekken daarbij de maatschappelijke-, financiële, wettelijke- en comfortaspecten. Stichting Energieke Regio helpt u om aan de informatieplicht energiebesparing te voldoen. Kijk voor meer informatie en contact op de website van Energieke Regio: www.Ernon.nl.

Wat als u voor 1 juli niets rapporteert?

Dan is de kans groot dat de omgevingsdienst DCMR een controle gaat uitvoeren. Tijdens die controle maakt u afspraken over hoe het bedrijf alsnog kan voldoen aan de Informatieplicht en/of de energiebesparingsplicht. Wil een ondernemer echt niet meewerken, dan kan een last onder dwangsom worden opgelegd. Dit bedrag dient te worden betaald als de overtreding niet binnen de gestelde periode wordt hersteld.

https://www.rvo.nl/onderwerpen/duurzaam-ondernemen/energie-besparen/informatieplicht-energiebesparing/informatieplicht-voor-bedrijven-en-instellingen

ALV/Lustrumfeest 15 jarig bestaan OVG groot succes!

Op 22 maart was de Algemene Ledenvergadering van de OVG. De vergadering ging vooraf aan de feestavond ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van de vereniging.

Vele leden waren, met partner, aanwezig bij Surfcentrum Brouwersdam waar na de vergadering – waarin afscheid werd genomen van Penningmeester Bert de Boer en  Caroline Melissant die het secretariaat verzorgde – werd genoten van een overheerlijk en heel uitgebreid dinerbuffet waarna er gedanst kon worden tijdens het spetterde optreden van de Crazy Pianos on Tour.

Nog even nagenieten van de foto’s en op naar het volgende lustrum!

Glasvezel Deltahaven

Agenda

  1. Zeildag

    september 5 @ 13:00 - 21:00
  2. Ledenbijeenkomst – Bedrijfsbezoek(en)

    november 7 @ 17:00 - 20:00

Recent Nieuws