Nieuwsbrief FOGO november 2019

N59 nieuwsbrief – november 2019
De provincie Zuid-Holland, Rijkswaterstaat, de gemeenten Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland en de provincie Zeeland werken samen aan de verbetering van de veiligheid, doorstroming en duurzaamheid van de N59. In deze nieuwsbrief praten we u bij over de nieuwste ontwikkelingen in het project.

In deze nieuwsbrief:

Ambitieus en innovatief uitvoeringsplan

De afgelopen maanden heeft het projectteam N59 hard gewerkt aan een ambitieus en innovatief uitvoeringsplan voor de N59. Dit plan beschrijft 14 maatregelen op het gebied van veiligheid & doorstroming, duurzaamheid & energie en ecologie. Op dit moment worden de laatste details van het plan ingevuld. Vervolgens is het aan de bestuurders van de samenwerkende partijen om hier in november een definitief besluit over te nemen. We verwachten u dan ook voor het eind van het jaar uitgebreid te kunnen vertellen wat er gaat gebeuren. Over een van de maatregelen, innovatieve bushaltes, leest u alvast meer in deze nieuwsbrief. Ook geven we u verderop een update over de slimme bandenpompen. Over deze en andere maatregelen waarover al eerder is besloten, leest u meer op de website.

Binnenkort internetbestellingen ophalen bij bushalte 2.o

Langs de N59 en elders op Goeree-Overflakkee komen innovatieve bushaltes. Bewoners van het eiland kunnen hier hun internetbestellingen ophalen. Het gaat om een proefproject van EVAnet, waarbij bushaltes worden gecombineerd met slimme pakketkluizen. Het idee is dat er ongeveer twintig van deze bushaltes 2.0 komen. Op dit moment onderzoeken we welke locaties daarvoor het meest geschikt zijn.

Met de komst van de pakketkluizen worden veel pakketjes straks niet meer aan huis afgeleverd, maar in een pakketkluis bij een bushalte. De ontvanger van het pakket heeft via een QR-code 24 uur per dag, 7 dagen per week toegang tot deze kluis om het pakketje op te halen of om een zending te retourneren. Dat scheelt naar verwachting uiteindelijk zo’n 70% van het verkeer van (pakket)bestelbussen op de wegen en in de kernen van het eiland. Dat is niet alleen veiliger, maar levert bovendien een aanzienlijke CO2-besparing op. Daarmee dragen deze innovatieve bushaltes bij aan de doelen van een veilige en duurzame N59. Lees dit nieuwsbericht en kijk op de website van Goudappel voor meer info.

De slimme bandenpomp laat je veiliger, zuiniger en duurzamer rijden

Sinds enige tijd staan er zes slimme bandenpompen langs de N59. Hiermee kunt u gratis uw autobanden op spanning brengen. En dat levert nogal wat op: uw auto verbruikt minder brandstof en stoot daarnaast minder CO2 en anders schadelijke stoffen uit. Verder is de remweg korter en de wegligging van uw auto beter, waardoor u veiliger rijdt. De slimme bandenpomp werkt eenvoudig: u geeft uw kenteken en enkele andere gegevens in en de slimme bandenpomp weet welke bandenspanning nodig is. Het display toont ook meteen uw CO2 en kostenbesparing. Sinds de plaatsing van de pompen is er al 157 ton CO2, ruim 55.000 liter brandstof en bijna 150.000 euro bespaard door bijna 7.000 gebruikers.
U vindt de zes slimme bandenpompen op Goeree-Overflakkee en op Schouwen-Duiveland. De slimme bandenpompen zijn ook nog eens gemaakt van duurzame materialen en werken op zonne-energie. Daarmee dragen ze bij aan het verbeteren van de veiligheid en duurzaamheid van de N59.

Help Juliette bij haar afstudeeronderzoek

Voor haar afstudeerstage bij Rijkswaterstaat richt Juliette Bredenoord zich op de veiligheid van de N59. Helpt u haar mee bij haar afstudeeronderzoek?

Juliette: Ik ben 23 jaar en studeer civiele techniek aan de Haagse Hogeschool met als specialisatie verkeer en vervoer. Voor mijn afstudeerstage doe ik een onderzoek naar de beleving van veiligheid op de N59. U helpt mij enorm door deze enquête in te vullen. Invullen duurt 5-10 minuten. Uw eventuele vragen kunt u mailen via juliette.bredenoord@rws.nl. Alvast hartelijk dank voor uw medewerking!

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden

GO Magazine Editie November 2019

De nieuwste editie van GO Magazine, een samenwerking tussen OVG – VBGO & VEERO, met als thema High Tech & Innovatie is hier digitaal in te zien.

Het thema van het volgende nummer is : als u hieraan een bijdrage wilt leveren kunt u dit aangeven bij het secretariaat via: info@ovgoedereede.nl

Wij wensen u veel leesplezier!

Actie SBBS: bedrijventerreinen (nog) veiliger!

SBBS is een campagne gestart om de bedrijventerreinen in Stellendam nog veiliger te maken!

Ondernemers kunnen een bijdrage van maar liefst 600 euro ontvangen! Wat moet u hiervoor doen?

Heel eenvoudig: bent u in het bezit van een AED? Hang deze dan op een duidelijk zichtbare en bereikbare plaats!

Voor meer informatie lees het artikel via deze link: https://stellendam.biz/600-euro-bijdrage-op-aed/

Zeilmiddag 2019

Op 5 september was het weer zover: de jaarlijkse Zeilmiddag van de OV Goedereede! Dit goed bezochte event staat altijd al vroeg genoteerd in de agenda van de leden: voor velen is dit de leukste OVG-activiteit van het jaar waar gezelligheid, netwerken en sportief bezig zijn hand in hand gaan!

Dit jaar voor het eerst sinds hele lange tijd geen optimale weersvoorspelling: regenachtig en (te) harde wind: het was dan ook tot het laatst spannend of het event door zou kunnen gaan maar gelukkig nam de wind af en gaf de organisatie groen licht!

De stevige wind leverde spectaculaire situaties en foto’s op, hieronder een kleine selectie!

In het bijzonder een bedankje aan George Pape voor de hulp bij de organisatie en de mooie foto’s!

IMG_algemeen4*.jpg IMG_WvS7.jpg IMG_WvS5.jpg IMG_WvS4.jpg IMG_wedstrijdparcour.PNG IMG_RW5.jpg IMG_RW3.jpg IMG_RW2.jpg IMG_MSt1.jpg IMG_Kdv4.jpg IMG_Kdv2.jpg IMG_JvS4.jpg IMG_JvS2.jpg IMG_Jambo1.jpg IMG_HP6.jpg IMG_HP4.jpg IMG_HP2 IMG_GL7.jpg IMG_GL5.jpg IMG_GL3.jpg IMG_GL1.jpg IMG_EvH1.jpg IMG_EvH4.jpg IMG_EvH3.jpg IMG_DM1.jpg IMG_algemeen5.jpg IMG_algemeen3.jpg IMG_algemeen2.jpg-4.pdf

GO Magazine editie september 2019

De nieuwste editie van GO Magazine, een samenwerking tussen OVG – VBGO & VEERO, met als thema Start-Ups is hier digitaal in te zien.

Het thema van het volgende nummer is High Tech & Innovatie: als u hieraan een bijdrage wilt leveren kunt u dit aangeven bij het secretariaat via: info@ovgoedereede.nl

Wij wensen u veel leesplezier en een fijne nazomer!