Goeree-Overflakkee ontvangt negen Blauwe Vlaggen

Op donderdag 30 april werden de Blauwe Vlaggen 2015 uitgereikt door FEE International. Goeree-Overflakkee ontving maar liefst negen Blauwe Vlaggen: zeven blauwe vlaggen voor jachthavens en twee voor de stranden op de kop van het eiland. De twee stranden Westerduinpad en Brouwersdam de Kous kregen maar liefst voor het 25e jaar op rij een Blauwe Vlag!

Daarnaast maakte FEE International bekend dat Goeree-Overflakkee een vermelding krijgt in Guinness World Records, ook wel bekend als The Guinness Book of Records, als gemeente met de meeste Blauwe Vlaggen voor jachthavens ter wereld voor het jaar 2014! In het najaar van 2015 wordt bekend of Goeree-Overflakkee deze titel over 2015 kan behouden.

Mooi resultaat!


“Wat een mooi resultaat!”, vertelt wethouder Arend-Jan van der Vlugt. “Dit is wederom een unieke prestatie van de jachthavenbeheerders en watersportverenigingen en niet te vergeten de medewerkers van de gemeente die de stranden schoon houden. De Blauwe Vlag is internationaal voor de toerist en de recreant hét herkenning- en kwaliteitssymbool voor duurzame en kwalitatief goede jachthavens en schone stranden. Een symbool dat perfect past bij de ambitie van Goeree-Overflakkee als duurzaam eiland en duurzame vakantiebestemming”.

Stranden en jachthavens

Naast de stranden Westerduinpad en Brouwersdam de Kous ontvingen de volgende jachthavens op Goeree-Overflakkee een Blauwe Vlag: Atlantica in Stad aan ’t Haringvliet, jachthaven van Middelharnis, Marina Herkingen, WSV Herkingen, Marina Port Zélande in Ouddorp, WSV Oude-Tonge en WSV Ooltgensplaat.

De Blauwe vlag

De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.